Press kit voor bands

press_kit1Een pakketje maken met een gekopieerde CD. Bespaar je het werk (en ook dat van de ontvanger). Dat kost zoveel tijd. Tijd die jij niet hebt. Tijd die de ontvanger niet heeft.

Mocht je aandacht willen (optreden, pers), dan stuur je een press kit. Als je er nog nooit van hebt gehoord, zo stel je hem samen:

Je kan het betaald doen op Sonicbids, of zelf op een creatieve manier (dus geen word document + times new roman 12).

Bandnaam
Beetje flauw als je niet eens een naam zou hebben…

Bandfoto/logo
Was het niet zo: “een beeld zegt meer dan duizend woorden”? Goede printbaarheid (minimaal 300 dpi), en blijvend interessant als het verkleind wordt.

‘Hook’-zin
Iedere journalist beschrijft muziek aan de hand van hokjes. Zet jezelf op voorhand in een hokje: “Viezer dan The Stooges, rockender dan The Beatles” bijvoorbeeld.

Contactgegevens
Telefoonnummer, email, maar eventueel ook sociale ingangen (Twitter, Facebook)

Link naar website
Ook hier kun je MySpace en Bandcamp neerzetten, maar je eigen website blijft je belangrijkste referentie platform.

Korte bio (max 10 zinnen)
Geen verhalen over hoe Theo werd vervangen door Erik. Maak het interessant voor de lezer! Een goede bio-schrijver is Robbert Tilli.

Muziek
Liefst een linkje naar een audio-file of player, dat men direct muziek kan opzetten. Bijvoegen in de bijlage is in de algemene regel not done.

Aanstaande / afgelopen optredens
Dit triggert programmeurs en schrijvers. Waar speel je, en hoe vaak. Een beetje de maatstaf voor mensen om serieus je te gaan volgen. Of niet.

Recensies
En als je dan hebt gespeeld (of een plaatje hebt uitgebracht), wat vond men er van? Zet niet je Hyves-reacties neer, maar iets van 3voor12 of andere gerenomeerde blogs.

Met dank aan bron.

One comment on “Press kit voor bands

  1. Ruud Smakman September 24, 2014 8:05 pm

    Buitengewoon leerzaam en zeer interessant om mee aan de slag te gaan. Erg bedankt voor deze informatie! Ik had dit onderwerp volkomen over het hoofd gezien, ondanks dat het er al 5 jaar op deze site staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>