Quotes (2)

juiste_weg_inslaanLaatst kreeg ik het verzoek om is te luisteren naar wat muziek. Daar schemerde de vraag doorheen of ik (of iemand wist die) manager wilde worden. Een korte quote uit deze mail op de vraag wat de plannen waren:

“Nog liever hebben we een 360 deal met een grote maatschappij maar ja… (‘k heb ook weinig tijd om daar veel energie in te stoppen)”

Niets, maar dan ook helemaal niets, komt je aanwaaien in de muziek.
Als jij te weinig tijd hebt, gaat de manager het wel even regelen? Forget it! Zonder de 110%-mentaliteit (alles voor de muziek) zal je nooit interessant zijn voor belangrijke ‘gatekeepers’ in de muziek. Laat staan voor het management.

Mijn eigen favoriete beeldspraak om dit nog duidelijker te duiden:

De band/artiest is de motor van de auto. De manager zit achter het stuur. Hoe harder de motor draait, hoe belangrijker goed stuurwerk wordt. Bij een pruttelende motor valt er heel weinig te sturen.

Als je een reis gaat maken, dan moet je er zeker van zijn dat je (binnen een bepaald tijdsbestek) het vooropgestelde doel gaat halen / in de buurt gaat komen. Alleen mensen met zelf te veel tijd gaan dat doen in een auto waar de motor op 40% draait. Anderen kiezen andere opties…

4 comments on “Quotes (2)

 1. Tom May 27, 2009 10:43 pm

  Geloof dat dat een kwaal is bij creatievelingen 😉 des te later het word des te creatiever je bent… heb ik ook last van 😛

 2. Martijn Crama May 27, 2009 10:38 pm

  Haha…
  Geweldig Geert hoe jij dit voorbeeld verder uiteenzet.

  Vaker zo creatief op de late avond hè?

 3. Geert Veneklaas May 27, 2009 10:22 pm

  Daar sluit ik me helemaal bij aan Martijn. In ‘mijn tijd’ gingen we er als band volledig voor. En dat werkte. Het is eigenlijk heel simpel: Wil je iets bereiken ? Dan zul je moeten investeren!
  Investeer dan behalve in een motor ook zeker in een viertal wielen en zoek een straat om op te rijden. Die straat is je speelveld, je markt. De vier wielen zorgen ervoor dat de auto zich kan bewegen over die straat. Zij representeren je verkoopkanaal, distributiekanaal, promotiekanaal en productiekanaal. En onderschat niet het belang van een goed chassis: het houdt de boel bij elkaar en bestaat uit zaken als samenwerking en waardering voor elkaar. Inspiratie nodig? Gooi die tank maar vol! En die carrosserie die ervoor zorgt dat je er warm en droog bijzit, dat komt later wel. Eerst maar eens een stukje rijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>