De online bandmanager

bandcentral_bandmanager

Niels Aalberts zit met zijn weblog boven op allerlei interessante ontwikkelingen. Nu kwam ik BandCentral.com tegen op zijn weblog. “Got a band? Then get this…” staat uitdagend op de homepage vermeldt. Als je de inhoud volgens hun bulletpoints mag geloven, is het inderdaad een geweldige tool om in te zetten voor je band. Je hebt wel een creditcard nodig om je überhaupt in te schrijven. Wat kan BandCentral.com?

 • Centrale verzamelplek voor alle bandzaken
 • Snelle communicatie met alle bandleden
 • Facebook, MySpace en Twitter updaten met 1 click (handig!)
 • Gigs-, setlist- en gastenlijstmanager
 • 5GB opslagruimte voor je bandfiles
 • Bandagenda
 • Finance-manager

Verder rept BandCentral dat je met sms-diensten je fans op de hoogte kan houden, dan wel vergeetachtige bandleden kan ‘alerten’ voor belangrijke meetings of repetities.

Als je nog geen manager kan betalen of je wil meer structuur in de band aanbrengen is dit wellicht een goede start. Wees wel voorzichtig met de ‘free-trail’ period van 30 dagen. Als je niet tijdig aangeeft te willen stoppen met het gebruik van BandCamp ga je automatisch 6 euro per maand betalen. Een zeer klein bedrag, maar de contractvoorwaarden kon ik zo snel niet vinden.

Bands/artiesten die BandCentral (gaan) gebruiken: vermeldt heel graag uw ervaringen in de reacties!

4 comments on “De online bandmanager

 1. Geert Veneklaas July 20, 2009 12:59 pm

  Ik zou wel benieuwd zijn of er een goede backup-voorziening is, gaat tenslotte toch om belangrijke data…

 2. Rene July 17, 2009 12:19 pm

  Zeer goed bruikbaar.. en wordt hier al gebruikt. Ook goed om de overzichten van contacten en financien in kaart te hebben.

 3. Martijn Crama July 17, 2009 11:36 am

  ik heb geen creditcard…
  vreselijk excuus!

  maar een interessant vraagstuk: is BandCentral ook handig voor managers… haha…

 4. marco July 17, 2009 11:33 am

  Handig!
  Waarom gebruik je dit zelf niet als bandmanager om op eenvoudige manier de communicatie voor je bands te beheren? Voor 2 biertjes per maand lijkt me dat niet verkeerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>