Weblog nu ook gebruiksvriendelijk voor iPhone

iPhone_weblog_compatibleDankzij een tip van Hendrik van Iterson is de weblog van Music United nu ook geheel compatible voor iPhone. Ikzelf beschik (nog) niet over dé gadget van 2009, dus tips of bugs hoor ik graag.

Om in het 2.0-straatje te blijven, de Music United weblog heeft ook een RSS feed. Een klik op de link en je bent waar dan ook op de hoogte van alle nieuwtjes rondom het muziekondernemen.

Voor diegene die niet helemaal thuis zijn in RSS feeds, een kleine uitleg.

Wat is een RSS feed?

In het kort: een handige, snelle manier om van nieuws op de hoogte te zijn wat jou interesseert.rss-icon

Als internetter bezoek je dagelijks een aantal websites die van alles te melden hebben. Telkens de website opnieuw bezoeken om te zien wat het laatste nieuws is, kan op den duur tijdrovend gaan worden. RSS heeft daar een handige oplossing voor.

Bij het plaatsen van een nieuw bericht op een website wordt deze automatisch aan een RSS feed toegevoegd. De feed is de titel van het bericht en vaak de eerste zinnen van het bericht. Door je te abonneren (dat is geheel kosteloos) op de feed kan de bezoeker de feed uitlezen door middel van RSS readers. Bijvoorbeeld door de Music United feed te abonneren, Firefox als RSS reader aan te geven, kan je bij ‘favorieten’ de link ‘Music United’ zien. Wanneer je de muis plaatst op de link, zie je de laatste berichten op Music United zonder de site te hoeven bezoeken.

Nog handiger (en dat gebruik ik zelf) is RSS feeds te intergreren met je mailprogramma (mijn geval Mac Mail). Iedere ochtend check ik mijn mail en zie ik van een website of zes het allerlaatste nieuws in een oogopslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>