Martijn Crama

management & consultancy

Homepage

Ik ben artiest- en music manager. Ik heb me geschoold op de HKU en heb artiesten management in praktijk gebracht tijdens en na mijn studie. Als manager help ik artiesten met hen positioneren in de Nederlandse muziekmarkt. Een aantal van de artiesten die ik heb mogen bijstaan in het verwezenlijken van hun doelen zijn RubyQ, Florian Wolff, Krach, Stefany June, Bells of Youth en IX.

Naast mijn werk als manager deel ik graag mijn kennis. Ik hou een blog bij over de ins en outs van de Nederlandse muziekindustrie – over alles wat ik tegenkwam, zelf fout deed en zelf ontwikkelde aan do-it-yourself-management tools.

Ik ben spreker en panel host. Graag leid ik gesprekken of deel ik mijn ervaringen voor een zaal. Voor de Popronde zit ik in de (selectie)commissies en je vindt me ook soms terug in panels of jury’s.

En ik ben docent. Dankzij de ervaringen die ik opdoe, heb ik de mogelijkheid om mijn kennis wekelijks te delen op het ArtEZ bij de afdelingen Popacademie en MediaMusic, waar ik vertel over de Nederlandse muziekindustrie en hoe de conservatoriumstudenten daar hun plek kunnen vinden.

Eens kletsen? Neem contact met me op.